Karijeva juhica z riževimi rezanci

1 čebula

4 stroki česen

10 g ingver

150 g korenje

150 g brokoli

200 g cvetača

300 g edamam stroki SPAR VITAL

1 konzerva čičerika DESPAR

200 g tofu Grashka

200 g kokosovo mleko

4 žličke curry v prahu

2 žlički soli

1 paket riževi rezanci

Najprej pripravimo vse sestavine. Čebulo in česen nasekljamo. Korenje, brokoli in cvetačo narežemo na manjše kose. Grashkin tofu narežemo na kocke.
Edamam stroke pokuhamo v osoljeni vodi.

Stroki niso primerni za uživanje, zato zrna izbezamo iz strokov. Stroki se kuhajo 5-7 minut, zato jih lahko skuhamo, medtem ko režemo zelenjavo ali pa kasneje, ko zelenjavo kuhamo.

Na kokosovem olju na srednjem ognju popražimo curry in po kaki minuti dodamo čebulo; popražimo jo, nato pa dodamo še česen in nariban ingver. Dodamo preostalo zelenjavo in jo malo popražimo, da se zmehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo toliko, da ne pokrije zelenjave čisto do vrha in pokuhamo – 5-10 minut.

Na koncu dodamo še čičeriko, tofu in edamam. Solimo, dodamo kokosovo mleko in toliko vode, da dobimo konsistenco juhe. Premešamo in pustimo, da zavre. Medtem skuhamo riževe rezance (navadno se jih kuha 3 minute).

Curryjevo juho postrežemo z riževimi rezanci in popraženimi sezamovimi semeni, lahko tudi s koščkom limone in nasekljano mlado čebulo.