1 čebula
1 korenček
3 stroki česna
700 ml pločevinka paradižnika v koščkih
zelenjavne jušne osnove
1 čajna žlička olja
sol in poper
lovorjev list
bazilika
origano
250 g tortelinov
Parmezan
Na žlici oljčnega olja popražimo sesekljano čebulo in korenček. Dodamo sesekljan česen, na hitro popražimo, nato pa zalijemo s paradižniki v koščkih. Pokuhamo 5 minut, nato dodamo jušno osnovo, začinimo s soljo in poprom po okusu, dodamo še lovorjev list, baziliko in origano. Kuhamo približno 20 minut, da se okusi povežejo in zelenjava zmehča.
Ko je juha kuhana, odstranimo lovorjev list, juho pa s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega.
Juho ponovno zavremo in vanjo stresemo torteline ter kuhamo par minutk po navodilih na embalaži.
Postrežemo z žlico kisle smetane in parmezanom.
