3 žlice olja
1 velika čebula
3 paprike (zelene ali rumene)
4 paradižniki
4 jajca
sol in sveže mleti poper
nekaj vejic svežega peteršilja
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo olje, na katerem čebulo pražimo tako dolgo, da zarumeni.
Papriko in paradižnike operemo, očistimo in zrežemo na majhne koščke. Narezano zelenjavo dodamo čebuli ter vse skupaj med občasnim mešanjem dušimo 10 minut.
V skledo ubijemo jajca in jih razžvrkljamo z vilicami. Vejice peteršilja oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in grobo sesekljamo.
Ko izhlapi vsa voda, ki jo je zelenjava med dušenjem izpustila, jo s kuhalnico odrinemo na en del ponve. V ponev vlijemo razžvrkljana jajca. Mešamo in ko jajca zakrknejo, jih zmešamo z zelenjavo. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.
